Kraški Oktoberfešt

 

Oktoberfešt je tradicjonalni praznik piva, ki ga naše društvo prireja pod šotorom na prireditvenem prostoru Vaške Skupnosti Praprot v borovčnem gozdiču v Praprotu.
V okviru Oktoberfešta, prireja društvo tudi znani “Muzikfešt”, tekmovanje v briškoli in ex-tempore za najmlajše; na nedeljo zjutraj pa se vrši pohod “Na Krasu je krasno”, ki ga naše društvo prireja v sodelovanju z: jamarskim društvom Grmada, smučarskim klubom Devin, razvojnim društvom Pliska in krajevno skupnostjo Tublje.
Seveda vsaki dan delujejo dobro obloženi kioski, kjer se lahko pogostite z svetlim ali temnim pivom, kozarčkom vina, jedmi na žaro, slaščici in pečenimi kostanji, katere lahko zalijete z rebulo.

Muzikfešt
 Muzikfešt je običajno srečanje amaterskih glasbenikov, ki se odvija v okviru Kraškega Oktoberfešta.
To srečanje daje možnost glasbenim amaterjem, da se lahko predstavijo pred številno publiko ki običajno sledi predstavi, in da ta tudi z ploskanjem oceni njihovo izvedbo.
Predpisov v bistvu ni, zahtevamo edino, da je postava najmanj duo, največ pa kar utegne zdržati naš šotor. Muzikantje lahko uporabljate vse tipe glasbil, od tradicjonalnih do tako rečeno “originalnih”, ki jih sami sestavite. Društvo poskrbi za ozvočenje, ostalo pa si morate sami poskrbeti.
Predvideni sta le dve kategoriji, ena za muzikante do 14 let, druga pa za starejše, skupine so lahko mešane.
Da bi bila pobuda še uspešnejša, želimo da se je udeležijo godci iz raznih krajev Tržaškega (iz Krasa in Brega), Goriške in iz Slovenije, zato prosimo za vašo pomoč. Gotovi smo, da tudi v vaši sredi imate kakšne muzikante, ki ponavadi zabavajo domačine za pust in ob raznih prireditvah, ali da imate v vaši sredi otroke, mlade in starejše, ki radi kakšno zaigrajo in zapojejo, zato vas prosimo, da jih informirate za to pobudo in jih prepričate, da se je tudi številni udeležijo.

Prijave in informacije:
Do začetka Oktoberfešta se lahko se prijavite telefonsko (za Italijo 380-3584580, za Slovenijo 031-397938) ali pa po elektronski pošti.
Po začetku Oktoberfešta se lahko prijavite naravnost na prireditvenem prostoru do petka zvečer.