24. Kraški Muzikfešt

Dragi prijatelji,
tudi letos prireja naše društvo v četrtek, 3., v petek 4., v soboto 5. in v nedeljo 6. oktobra  na prireditvenem prostoru v Praprotu tradicionalni praznik “Na Krasu je krasno-KRAŠKI OKTOBERFEŠT – POD ŠOTOROM”.
Poleg bogatega kulturno-zabavnega programa, razstav, pohoda  in dobro založenih kioskov  bomo  v nedeljo 6. oktobra ob 16.00 organizirali tradicionalno srečanje amaterskih godcev in pevcev, 24. KRAŠKI MUŽIKFEŠT.
Ker mislimo, da je pobuda uspešna in zanimiva, predvsem pa vesela, le če se je udeležijo godci in pevci, ki prihajajo iz raznih krajev: Tržaške (iz Krasa in Brega), Goriške, Benečije, Rezije, Slovenije in tudi od drugod, Vas prosimo  za pomoč.
Menimo da zagotovo imate tudi v Vaši sredi ljudi, ki obiskujejo glasbeno šolo, ali so člani raznih godb in ansamblov, oziroma domače muzikante – lahko tudi samouke, ki zabavajo vaščane v pustnem času, oziroma ob raznih pireditvah. Zagotovo kdo od Vaših znancev rad včasih vzame v roke kakšno glasbilo in rad nanj zaigra in zraven še kakšno zapoje. Lahko so to otroci, mladi, oziroma že sivolasi, vsi so dobrodošli. Zato se vam priporočamo, da jih informirate za to pobudo.
KDO in KAKO
na ”KRAŠKI MUZIKFEŠT” (srečanje GODCEV IN PEVCEV domače – narodnozabavne in druge glasbe) se lahko prijavijo pevci in muzikanti, ki igrajo  na različne inštrumente, tudi originalne, v postavi od dua do številne skupine.
Srečanje je razdeljeno v dve kategoriji: otroci do 14.leta in odrasli, skupine so lahko tudi starostno mešana.
Vsaka skupina zaigra 2 skladbi.
Srečanje je netekmovalnega značaja, vsekakor vsaka skupina prejme priznanje in simbolične nagrade ter majico.
Poleg tega bo dodeljana nagrada občinstva in nagrada strokovne komisije.
Prijave spremljamo do petka, 4. oktobra zvečer: po telefonu 0039-3803584580 – 00386-031397938,  epošti: tajnistvo@skdvigred.org,  in v četrtek 3. in v petek 4. oktobra tudi na prazniku.
VAŽNO!!! KDOR SE NE BO PRIJAVIL DO PETKA NE BO SPREJET ZA NASTOP!!!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja